Index Vakbarát Hírportál

Csehországon már végigsöpört a vihar

2015. március 31., kedd 12:51

Közép-Európába visszatért a tél. Csehországban a sűrű havazás, a több mint száz kilométeres szél, a kicsavart fák és villanyoszlopok miatt lezárták a Prágát és Drezdát összekötő autópályát. Csehország több régiójában is jegesek az utak, balesetek és dugók nehezítik a forgalmat, a vasúti közlekedés is akadozik. Több mint tíz fokot esett a hőmérséklet, a meteorológusok szerint a havazás pedig fokozatosan esőbe megy át, írja az MTI.

Szlovákiában a sűrű havazás miatt ma lezárták a tízméternél hosszabb járművel előtt az Ördöglakodalma-hágót (Čertovica), valamint a pálosnagymezői (Veľké Pole) és a jánoshegyi (Kremnické Bane) hegyi átkelőket is, írja az Új Szó Online.

Németország nyugati részén a várható heves viharok miatt leállították a regionális vonatokat.

Itthon az Országos Meteorológiai Szolgálat öt megyére (Győr-Moson-Sopron, Veszprém, Komárom-Esztergom, Fejér, Pest) adott ki narancssárga riasztást, mert a várható széllökések a 90 km/órát is elérik. A következő napokban főleg az északi és északnyugati megyékben viharokra, zivatarokra lehet számítani, a hegyekben hózápor is előfordulhat, de az egész országban hűlni fog a levegő: a mai 10-17 fokból vasárnapra csak 5-10 marad.

Rovatok