Index Vakbarát Hírportál

Kilencen haltak meg a Niklas orkánban

2015. április 1., szerda 08:34

Kilenc halálos áldozata van a Németországon, Ausztrián és Svájcon végigsöprő Niklas orkánnak. A vihar szerdára virradóra ugyan csillapodott, de a vonattal közlekedőknek továbbra is fennakadásokra kell számítaniuk.

Ez lesz itthon

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a fél országra másodfokú, narancssárga figyelmeztetést adott ki. A legerősebb széllökések meghaladhatják a 90 km/h-t.

A Niklas az utóbbi évek egyik legerősebb vihara, a széllökések helyenként a 192 km/órás sebességet is elérték. Fák dőltek ki, autók, házak és villamosvezetékek mentek tönkre, írja az MTI.

Németországban heten haltak meg, közülük hárman közlekedési balesetben vesztették életüket. Svájcban és Ausztriában egy-egy halott van.

A vihar komoly káoszt okozott a közúti, vízi és légi közlekedésben. A frankfurti repülőtéren több mint 180 járatot kellett törölni. Szerdán is korlátozásokra kell számítaniuk az utasoknak. 

A pályaudvarokon rekedt utasokat hálókocsikban helyezték el. Éjszaka több felsővezetéket megjavítottak, de továbbra sem járnak a vonatok a Bréma és Hannover, valamint a München, Rosenheim és Salzburg közötti szakaszon.

Egy olvasónktól, Zoltántól kaptunk egy videót, Bécsben hózivatar volt reggel.

Hózivatar Bécsben

Rovatok