Index Vakbarát Hírportál

Gyereklányokat visznek el állami prostituáltnak Észak-Koreában

2015. április 2., csütörtök 11:23

Kim Dzsongun ismét elrendelte, hogy állítsák fel a tizenéves lányokból álló „örömbrigádot” (pleasure troupe), amelynek az a feladata, hogy az észak-koreai vezetőt szórakoztassa. A brit Telegraph szerint sokszor 13-14 éves lányok énekkel, tánccal szórakoztatják Kim Dzsongunt, és olykor ágyasként is örömet kell szerezniük neki.

A vezetőt szórakoztató tizenéves lánycsoport ötlete nem új. Kim Dzsongun három évvel ezelőtt, apja, Kim Dzsongil halála után oszlatta fel az örömbrigádot. Most azonban úgy döntött, hogy újra feléleszti az észak-koreai vezetők korábbi hagyományát. Örömbrigádot ugyanis először Kim Ir Szen, Kim Dzsongun nagyapja tartott.

A Telegraph szerint az ország minden részéből válogatták össze a legcsinosabb lányokat, akik közül a legjobbak kerülhetnek Kim Dzsongun közelébe. Az örömbrigád tagjai nagyon fiatalok is lehetnek, 13 évesek is akár, szüleiknek azt mondják, amikor elviszik a gyerekeket, hogy a kormány megbízásából teszik – azért, hogy a „nemzet vezetőjét” szolgálják. 

Cserébe a lányok négyezer dollárnak megfelelő összeget kapnak. Igaz, sokáig nem szórakoztathatják az észak-koreai vezetőt: nagyjából húszéves korukban „nyugdíjazzák” őket.

Kim Dzsongun amúgy házas, felesége, Ri Szoldzsu, egy volt énekesnő.

Rovatok