Index Vakbarát Hírportál

11 milliárdnyi kokain volt a Lidl banánjai között

2015. április 3., péntek 19:04

Több mint száz kilogramm kokaint találtak egy prágai Lidl áruház banánszállítmányában. A cseh főváros Zbraslav városrészében lefoglalt kábítószer a legnagyobb mennyiség az ország történetében. A helyi rendőrség kábítószer-ellenes ügyosztályának szóvivője szerint az áru utcai értéke elérheti az egymilliárd koronát (11 milliárd forintot).

A kokaint véletlenül fedezték fel a Lidl dolgozói a Kolumbiából érkezett banánszállítmány között. A hír megjelenése után a rendőrség a többi kolumbiai árut is ellenőrizte, de több drog nem került elő.

A mostani Csehország történetének legnagyobb kábítószerfogása. 1999 márciusában a rendőrség kábítószer-ellenes ügyosztálya fél éves nyomozás után ütött rajta egy Prága közeli kistelepülés raktárépületén, ahol 117 kiló kokaint foglaltak le, szárított gyümölcsök közé rejtve. A mostani fogás véletlen, és a szóvivő szerint rekordmennyiségű.

Az eset napvilágra kerülése után felrobbant a cseh internet. Kolumbiai heteket hirdető mémek terjednek, mások azon sajnálkoznak, hogy eddig a Pennybe jártak, de egy kommentelő csak egyszerűen megköszönte a kolumbiai népnek a cseheknek nyújtott humanitárius segítségnyújtást a jó hangulat érdekében. A cseh Vaterán egy Lidl emblémával ellátott banánra lehet alkudni,  jelenleg négyszázezer koronánál tart a licit.

Rovatok