Index Vakbarát Hírportál

Gazdaggá tették a melegházasságot ellenző virágárust

2015. április 5., vasárnap 22:25

Több mint 80 ezer dollár (azaz nagyjából 22 millió forint) adomány jött össze a gofundme.com oldalon keresztül annak a Washington állambeli virágboltosnak a javára, akit korábban 1000 dollárra megbírságoltak, miután nem volt hajlandó virágot eladni egy azonos nemű pár esküvőjére.

A Seattle Times cikke szerint a 70 éves Barronelle Stutzman, a richlandi Arlene virág-és ajándékbolt tulajdonosa ismerte a visszautasított pár egyik tagját, sőt, az illető a barátja volt, de azt mondta: vallási meggyőződésével, baptista hitével nem fér össze az azonos neműek közötti házasság.

2013-ban történt az eset, amikor megtagadta az azonos nemű pár kiszolgálását, a bírságot márciusban kapta meg. Az adománygyűjtés februárban kezdődött, de a pénz csaknem fele az elmúlt néhány napban gyűlt össze.

Stutzman támogatói ahhoz hasonlítják az esetét, mint amikor egy indianai pizzéria tulajdonosa nem vállalt el egy melegesküvőt, ezután be kellett zárnia, de végül két nap alatt több mint 842 ezer dollárt adtak össze neki.

Rovatok