Index Vakbarát Hírportál

Lövöldözés volt Washingtonban

2015. április 11., szombat 21:50 | kilenc éve frissítve

Lövések dördültek szombaton Washingtonban, az amerikai szövetségi kongresszus épületének, a Capitoliumnak a közelében, és szinte ugyanabban az időpontban egy gyanús csomagot is találtak - számolt be a CNN.  A rendőrség ártalmatlanná tette a lövöldözőt. A gazdátlan csomagot tűzszerészek vizsgálják.

Mivel a kongresszus ezen a héten nem ülésezik, nem valószínű, hogy bárkit is veszély fenyegetett volna. Biztonsági okokból a kongresszus egész épületét lezárták, a látogatóknak fenntartott részt is.

Frissítés: Hajnalban a rendőrség azt közölte, hogy mindössze egyetlen lövés dördült a Capitoliumnál, egy férfi követett el öngyilkosságot. A férfi tiltakozó akciót hajthatott végre, ugyanis volt nála egy tábla "társadalmi igazságosságot" felirattal. A korábbi hírekkel ellentétben nem a rendőrség tette ártalmatlanná, hanem magát lőtte le, teszi hozzá az MTI. A gazdátlan csomag pedig a férfi hátizsákja és bőröndje volt, amit átkutattak, de nem volt benne semmi veszélyes anyag. A rendőrség nem terrorizmusként kezeli az esetet.

Rovatok