Index Vakbarát Hírportál

Magyar bevándorló égette be a brit radikális vezetőt

2015. április 13., hétfő 22:12

Nigel Farage, a UKIP radikális párt országjáró kampányon van Nagy-Britanniában, és ennek részeként ellátogatott egy essexi gyárba. A bevándorlóellenességéről ismert politikus a gyárban egy Lancsarevity Iván nevű, 62 éves magyar dolgozó mellett állt meg, majd a férfit arról kérdezték, hogy támogatja-e Farage pártják, a UKIP-ot. Erre a magyar férfi csak némán mosolygott, amitől Farage láthatóan nagyon kellemetlenül érezte magát. Később a gyári dolgozó bevallotta, hogy annyira nem beszéli jól a nyelvet. A találkozásról a London Evening Standard videót is forgatott.

Lancsarevity öt éve él Colchester városában, a gyárhoz pedig direkt a cég kérésére vették fel, mivel olyan szaktudással rendelkezik, ami hiánycikknek számít Nagy-Britanniában, ezért néha Kelet-Európából kell munkaerőt importálni.

A riporterek ezután megkérdezték a politikust arról, hogy ő engedélyezné-e a Lancsarevityhez hasonló embereket az Egyesült Királyságban élni és dolgozni. A politikus végig kitérő választ adott, és inkább a fiatal gépészmérnökök hiányáról beszélt és arról, hogy a megfelelő hazai munkaerő hiánya a briteket minősíti.

Rovatok