Index Vakbarát Hírportál

Símaszkos rendőrök rohamozták meg Hodorkovszkij alapítványának irodáit

2015. április 16., csütörtök 19:18 | aznap frissítve

Kommandósok rohamozták meg csütörtökön a Mihail Hodorkovszkij egyik civil alapítványának,  az Otkritaja Rosszija nevű csoportnak a    moszkvai irodáit, írja az MTI. A rendőrség gyanúja szerint  szélsőséges tevékenységre buzdító  transzparenseket, röplapokat és posztereket gyártottak, és ezeket egy vasárnapi ellenzéki tüntetésen akarták terjeszteni.

Hodorkovszkij szóvivője, Olga Piszpanyen viszont a Facebookon azt írta, hogy a civil szervezet tervei között nem szerepelt a vasárnapi demonstráción való részvétel.    A csoport a Twitter oldalán fényképeket is közzétett a rajtaütésről, amelyet éppen akkor hajtottak végre, amikor az orosz elnök az állami televíziós és rádiócsatornákon élőben közvetített műsorban válaszolt a nézők és hallgatók kérdéseire.

Az adóelkerülés és csalás vádjával elítélt Hodorkovszkij, Putyin egyik fő ellenlábasa, Jukosz olajvállalat egykori elnöke korábban 10 évet töltött börtönben, ahonnan 2013 végén amnesztiával szabadult, szabadlábra kerülése óta Svájcban él száműzetésben.

Rovatok