Index Vakbarát Hírportál

Germanwings: A másodpilótáért is gyertyát gyújtottak a kölni dómban

2015. április 17., péntek 16:01

Ökumenikus istentiszteletet tartottak a kölni dómban a Germanwings-tragédia 150 áldozatainak emlékére. A szertartáson az áldozatok több száz rokona és barátja, és az őket segítő szervezetek számos képviselőjén túl ott volt Jopachim Gauck német államfő is.

Gauck arról beszélt, hogy

a fájdalom és a gyász sokakban haraggá változott, miután kiderült, hogy a másodpilóta szándékosan kormányozta katasztrófába a gépet. Ez a rettenetes tudat még nehezebbé teszi a családtagok, barátok elvesztésének feldolgozását.

A köztársasági elnök szerint ugyanakkor a történtek elindították az együttérzés, a részvét és a segítségnyújtás hullámát, így az emberi lélek mélységei mellett azt is megmutatták, hogy az ember képes jót cselekedni.

A szertartáson valamennyi halottra, így a másodpilótára is egy-egy gyertya emlékeztetett. A gyász jeleként valamennyi német kormányzati intézménynél félárbocra engedték a nemzeti és az uniós zászlót. A Lufthansa - a Germanwings anyavállalata - a vezető lapokban egész oldalas hirdetményben közölt részvétnyilvánító üzenetet a cégcsoport vezetői és munkavállalói nevében.

A tragédiáról szóló cikkeinket itt találja.

Rovatok