Index Vakbarát Hírportál

Három hét után lett meg egy eltűnt nő és lánya

2015. április 20., hétfő 19:35

Három héttel a titokzatos eltűnésük után hétfőn reggel megtalálták Iona Costellót és a 14 éves lányát  New Yorkban. A nő és a lánya minden nyom nélkül tűnt el, úgy, mintha az egészet a Holtodiglan forgatókönyvírói találták volna ki.

Costello és Emily a tavaszi szünetben ruccantak ki New Yorkba. A rendőrséget a kislány iskolája értesítette, miután Emily nem jelent meg az órákon a tavaszi szünet után.  A rendőrség azonban azt sem tudta milyen nyomon induljon el, az anyáról és lányáról készült utolsó biztonsági kamera felvétel ugyanis nem látszik, hogy veszélyben lettek volna.

Costello az eltűnése után ráadásul nem használta a bankkártyáját, nem fizetett vele és pénzt sem vett fel, és egyikük sem használta a telefonját, ami a Jezebel szerint különösen furcsa tekintve, hogy Emily 14 éves. Costello egyébként éppen egy elhúzódó örökösödési vitát folytat az elhunyt férje előző házasságából származó gyerekeivel, a férj ugyanis ráhagyta a teljes ingatlanvagyonát.

A nő senkinek nem szólt arról, hogy hosszabb időre elutazna, még a farmján dolgozókat sem értesítette, és nem szólt az örökösödési perben résztvevőknek sem. Később akkor sem reagált, amikor egyértelművé vált, hogy keresik, hiszen a hír megjelent a sajtóban, és a családtagjai, illetve a sajtó munkatársai többször is próbálták elérni a telefonján. Costellót és a lányát egy hotel alkalmazottja találta meg hétfőn reggel.

Rovatok