Index Vakbarát Hírportál

Tök mindegy, mi történt igazából, amikor ilyen a magyarázat!

2015. április 21., kedd 12:08

Tomislav Nikolić szerb köztársasági elnök pénteken a kormány Falcon típusú gépén elindult vatikáni látogatására, majd visszafordult.

Talán ennél érdektelenebb hírt nem is olvashatna a héten, ha az MTI nem közölné az esetről készített hivatalos vizsgálat eredményét,

ami annyira hihetetlenül hangzik, hogy minden szavát a legnagyobb örömmel hisszük el.

Függessze fel ön is a valóság megismerésére irányuló igyekezetét, és olvassa el a hivatalos magyarázatot!

Eszerint a következő történt: a kétmotoros kormánygépen a másodpilóta véletlenül a vezérlőpanelre öntötte a kávéját, és amikor megpróbálta felitatni, akkor véletlenül megnyomott egy vészjelző gombot, ami miatt a Falcon az Adriai-tenger felett hirtelen elkezdett süllyedni (zárójeles megjegyzés: miért kezd el süllyedni egy gép a vészjelző gomb megnyomására?). De hátra volt még a feketeleves, mert amikor a pilóta felhúzta a gépet, akkor véletlen egybeesés folytán leállt az egyik motor.

A kapitánynak ekkor elege lett a véletlenekből, és visszafordította a gépet Belgrádba.

Így hiúsult meg Tomislav Nikolić és Ferenc pápa találkozója, amit eleinte a motorhibával magyarázott a kormány, de utána az alaposabb vizsgálta megtalálta a felelőst:

a másodpilótát,

akit határozatlan időre fel is függesztettek. Egyébként korábban már mindkét szerb kormánygéppel voltak problémák, de Aleksandar Vučić kormányfő szerint a mostani eset sem indokolja, hogy lecseréljék őket.

Rovatok