Index Vakbarát Hírportál

Öten megerőszakolták, felgyújtotta magát egy 14 éves lány

2015. április 22., szerda 13:17 | aznap frissítve

Az életéért küzdenek annak a 14 éves indiai kislánynak, aki kedden felgyújtotta magát, miután vasárnap öt férfi megerőszakolta, írja az MTI.

A lányt az észak-indiai Uttar Prades állam egyik falujában erőszakolta meg öt férfi, miután elment otthonról. Családja megpróbálta eltussolni a történteket, de miután a lány végezni akart magával, kitudódott az eset. A rendőrség négy férfit és egy kiskorú fiút őrizetbe vett.

Az eset újra felkorbácsolta a kedélyeket Indiában. Mint ismert, 2012-ben Újdelhiben egy buszon egy banda megerőszakolt és bántalmazott egy 23 éves lányt, aki belehalt sérülséeibe. Az eset hatalmas felháborodást keltett, az országban tömegtüntetések kezdődtek, amelyek hatására szigorították a nemi erőszak büntetési tételeit is.

Március elején több ezer ember támadott meg egy észak-indiai börtönt és hozott ki egy nemi erőszakkal vádolt férfit. A meztelenre vetkőztetett férfit annyira megverték, hogy belehalt sérüléseibe. A tömeg körbefogta a lincselőket és mobiltelefonnal fotózta az eseményeket.

Rovatok