Index Vakbarát Hírportál

Brutálisan megvert egy bevándorlót egy rendőrnő

2015. április 24., péntek 16:41

Egy spanyol repülőgép egyik utasa lefilmezte, ahogy egy rendőrnő többször is erősen megüt egy fájdalomtól ordítozó, éppen deportált dominikai bevándorlót. Dawlin Sánchez 14 éve élt már Spanyolországban és ott alapított családot is, de a hatóságok mégis úgy döntöttek, visszaküldik szülőföldjére, a Dominikai Köztársaságba, írja a spanyol The Local.

Sánchez állítása szerint nem erőszakoskodott a rendőrökkel, és hiába volt bilincsben, próbálta megakadályozni, hogy feltegyék a repülőgépre. A férfit két rendőr kísérte, és a videón az látszik, hogy egy civil ruhás nő többször is erősen megüti, miközben Sánchez folyamatosan azt üvölti, hogy "hagyj békén! ez már túl sok! fáj a kezem!".  A nő csak akkor hagyta abba a verést, amikor észrevette, hogy filmezik.

Visszaélés egy civil ruhás rendőrnőtől

"A nő a fejemet és a mellkasomat ütötte, miközben az egyik rendőr a nyakamat, a másik a karomat fogta" - mondta Sánchez, aki állítása szerint nem emelt kezet a rendőrökre, csak próbálta nekik elmagyarázni, hogy nem küldhetik vissza a Dominikai Köztársaságba, mert az egész családja Spanyolországban van. Sánchezt nem csak a repülőn, hanem már a reptéren is megütötték a rendőrök, előtte pedig kilenc órán át kellett a háta mögé bilincselt kézzel várakozni az elindulásra.

A jelenetet a repülőgépe egyik utasa vette fel, majd elküldte egy deportálásokat ellenző spanyol emberi jogi csoportnak. A szervezet szerint a felvételen látható jelenet mindennapos a deportálások során. A spanyol hatóságok a videó hatására vizsgálatot indítottak az ügyben.

Rovatok