Index Vakbarát Hírportál

Szeretne egy Bentley-t? Bombázza Jement

2015. április 24., péntek 09:11

Luxusautókat ígért a Twitteren a szaúd-arábiai királyi család tagja, al-Valíd bin Talal herceg a Jement bombázó szaúdi katonáknak – írja a Telegraph.

A herceg tweetjeit több millióan követik, így mire törölte a posztot, már több mint ötezren újraposztolták.

A síita húszik a légi csapások felfüggesztését kérték a tárgyalások folytatásáig, de a szaúdiak csütörtökön is folytatták a támadásokat.

Belföldön sokan nagy örömmel fogadták a felajánlást, de felszólaltak ellenzők is.

100 Bentley a Jement bombázó 100 pilótának, de egy darab mentőautó sem a kórházaknak, melyeket elpusztítottak.

– írta Fadi Al-Qadi a Twitteren. A háborúban eddig ezer ember halt meg. Március végén egy menekülttábort is eltaláltak. 

Al-Valíd bin Talal 23 milliárd dollárjával (7400 milliárd forintjával) a világ egyik leggazdagabb embere. Korábban már a szaúdi futballbajnokság győzteseinek is adományozott luxusautókat.

Visszafordult a konvoj

Közben visszafordult az az iráni hajókonvoj, amelyről amerikai illetékesek azt gyanítják, hogy fegyvereket szállít a jemeni kormányzattal szemben lázadó húsziknak, közölték amerikai tisztviselők csütörtökön, írja az MTI. Hozzátették, hogy a hajók lassan haladnak, és bármikor ismét Jemen felé vehetik az irányt.

A konvoj – amely kilenc hajóból áll, közte két felfegyverezett járőrhajóval – jelenleg a Jemennel szomszédos Omán partjainál halad, Szalálától délre. Az ENSZ Biztonsági Tanácsa múlt héten fegyverembargót rendelt el a húszik ellen. Az iráni konvoj megjelenését követően az amerikai haditengerészet is növelte jelenlétét a térségben.

Jemenben a síita húszik februárban elüldözték Abed Rabbo Manszúr Hádi államfőt, és az országban azóta káosz uralkodik. A felkelők visszaszorítása érdekében Szaúd-Arábia kilenc arab ország támogatásával légi hadműveletet indított. A síita Irán amerikai közlések szerint fegyverekkel is támogatja a húszikat.

Rovatok