Index Vakbarát Hírportál

36 évet ült ártatlanul, egy évig ingyen ehet hamburgert

2015. április 27., hétfő 22:25

Egy évig ingyen ehet hamburgert Michael Hanline, miután egy amerikai gyorsétteremlánc ezt felajánlotta neki. Hanline ugyanis arra vágyott, hogy sajtburgert egyen, pontosan olyat, amilyet a tévéreklámokban látott. 

Michael Hanline-et 1978-ban ítélték el, és hétfőn szabadult, 69 évesen, 2500 dolláros óvadék ellenétben. A bíró elrendelte elektronikus nyomkövetését, és megtiltotta, hogy kapcsolatba lépjen a vádhatóság képviselőivel, a nyomozóhatóságokkal vagy az áldozatok hozzátartozóival.

Az ügyészség február végén dönt arról, hogy kezdeményez-e perújrafelvételt.

A bűncselekmény 1978-ban történt. Egy motorkerékpáros férfi, J.T.McGarry szitává lőtt holttestét egy út mentén találták meg Ventura megyében, otthonától mintegy ötven kilométerre. Néhány hétig tartó nyomozás után Michael Hanline ellen vádat emeltek, jóllehet a férfi mindvégig ártatlanságát hangoztatta.

Hanline jogi képviselői rávették az ügyészséget, hogy vizsgálja meg újra a per során felsorakoztatott bizonyítékokat. A tett helyszínén vett DNS-mintákból kiderült, hogy nem Hanline-től származnak, sem pedig állítólagos tettestársától. Kiderült, hogy az ügyészek annak idején visszatartottak olyan bizonyítékokat, amelyeket a per során be kellett volna mutatniuk a vádlott ügyvédjeinek.

Rovatok