Index Vakbarát Hírportál

Most hoppon maradtak Putyin éjszakai farkasai

2015. április 27., hétfő 16:12

A lengyel külügyminisztérium még pénteken adott ki egy erőteljes közleményt arról, hogy nem engedi be országa területére az Éjszakai Farkasok nevű Putyin-barát motorosklubot, amelynek tagjai a győzelem napja alkalmából Berlinben parádéznának. Moszkva válaszul hazugnak nevezte a lengyel felet.

Ezek után igencsak meglepő, hogy vasárnap kétszáz orosz motoros, köztük az éjszakai farkasok, zavartalanul gurulhatott lengyel földre, hogy az  északkelet-lengyelországi Braniewóban a második világháborúban elesett katonák előtt tisztelegjen.

Hétfőre viszont megint meggondolták magukat a lengyelek. Az MTI jelentése szerint 10 éjszakai farkast küldtek vissza az egyik, Fehéroroszország és Lengyelország közötti határátkelőhelyről. A lengyel határőrök arra hivatkoztak, hogy az úti okmányok, valamint a lengyelországi szálláshelyek nincsenek rendben. (Mellesleg szálláshelyre hivatkozva megtagadni a belépést legalább olyan kommunista dolog, mint egy volt szocialista országban parádézni orosz motorosként.)

Közben lengyel területen a Rajd Katynski (Katyni Vonulás) nevű motorosklub is várja az oroszokat, hogy átkísérje őket Lengyelországon. A katyni vérengzést a szovjetek követték el 1940-ben, amikor 15-22 ezer lengyel tisztet és főtisztet végeztek ki. A szovjetek a vérengzést a náci németekre akarták kenni.

Rovatok