Index Vakbarát Hírportál

Kamasz élesztett diáklányt a diszkóbaleset után

2015. április 28., kedd 16:37

Elgázolt és cserben hagyott egy gépkocsivezető két vajdasági középiskolás lányt, akik hazafelé tartottak hajnalban az oromhegyesi diszkóból. Egyikük eszméletét vesztette, és meg is halhatott volna, ha nem keveredik oda véletlenül egy gépésztanuló.

A rendőrség továbbra is keresi azt a cserbenhagyásos gázolót, aki április 18-án Felsőhegyen a hajnali órákban elütötte Hanák Karolina és Bata Krisztina felsőhegyi középiskolás lányokat, majd pedig ahelyett, hogy segített volna a bajba jutottakon, egyszerűen továbbhajtott, írja a Magyar Szó.

A baleset áldozatai az oromhegyesi diszkóból a fiatalokat hazaszállító autóbusz első járatával utaztak haza, Felsőhegyre. Az autóbuszról a Zenta, Magyarkanizsa és Topolya regionális utak útkereszteződésében, a felüljárónál szálltak le, s az úttest szélén bandukoltak hazafelé, miközben bekapcsolt kijelzőjű mobiljaikat lóbálva, figyelmeztették az arra haladó gépjárművezetőket, nehogy elüssék őket. 

Az egyik pillanatban azonban Krisztina, a zentai egészségügyi középiskola harmadikos tanulója hatalmas ütést érzett, s eszméletét vesztette. Miután magához tért, képtelen volt megmozdulni – mesélte, s hozzátette, hogy barátnője, Karolina mozdulatlan állapotban feküdt mellette. Elmondása szerint ekkor pánikba esett, sírni kezdett, majd pedig segítségért kiáltott.

Szerencse, hogy a diszkóbusz következő járatáról leszálló, s úgyszintén hazafelé sétáló 16 éves Fleisz Zsolt a helyszínen termett, és mesterséges lélegeztetést alkalmazva újjáélesztette az árokban eszméletlenül heverő lányt. Az adai gépészeti középiskola elsős tanulója a lányt hanyatt fektette, a nyelvét kihúzva a szájüregét szabaddá tette, s mesterséges lélegeztetés és mellkasi kompresszió ötvözésével kezdte reanimálni a fiatal lányt. Amikor pedig Karolina elkezdett lélegezni, stabil oldalfekvő helyzetbe fordította, majd pedig felhívta saját szüleit – mesélte a fiatal hős, aki elmondta azt is, hogy a filmeknek köszönhetően sajátította el az újjáélesztési technikát.

A baleset helyszínéhez időközben megérkeztek a rendőrök és a mentősök is, a zentai kórházba szállították a balesetet szenvedett fiatalokat, majd megállapították, hogy a lányok a testükön zúzódásokat szenvedtek, Karolina bal bokája eltört, és agyrázkódása is volt. Csütörtökön hagyták el a kórházat, jelenleg pedig odahaza ápolják őket. A két lány nehezen, kizárólag segédeszközökkel tud mozogni, s még számos orvosi vizsgálaton át kell esniük.

Rovatok