Index Vakbarát Hírportál

Négy hónapos kisbabát húztak ki a romok alól Nepálban

2015. április 30., csütörtök 11:54

A nepáli földrengést egy alig  négy hónapos kisbaba is túlélte a romok alatt. Csodálatos megmenekülésének híre most bejárja a világsajtót, a kimentése utáni pillanatokban készült fényképével együtt.

A Shonit nevű kisfiú 22 órát volt az összeomló házuk maradványai alatt, mire rátaláltak. Apja kétségbeesve próbálta kiásni a romokat, a mentési munkálatokban részt vevő nepáli katonák is próbáltak segíteni, de estére feladták a keresést.

Már a romok mellett ülő apuka is elvesztette a reményt, amikor éjszaka meghallotta lentről a gyereksírás hangjait. A visszahívott katonák másnap reggel végre ki tudták ásni a babát a lezuhant kövek, téglák és gerendák közül. Shonit a rárakódott porrétegtől a szemét sem tudta kinyitni, de a kórházban kiderült, hogy sérülések nélkül túlélte a földrengést és a rákövetkező éjszakai hideget is. További képek Shonitról a Kathmandu Todayben.

Most, öt nappal a katasztrofális földrengés után élve találtak rá egy kamaszfiúra is Katmanduban. A tömeg örömujjongásban tört ki, amikor a nemzetközi mentőcsapat exkavátorokkal és emelőkkel hatórás próbálkozás után ki tudta szabadítani az eszméleténél lévő 15 éves fiút.

A keresés a hatodik napon is folytatódik a 7,8-es erősségű földrengés túlélői után. A nepáli földrengésnek idáig 5489 ismert halottja van, 11 ezernél többen sebesültek meg.

Így tud segíteni, ha szeretne


Több magyarországi szervezet is gyűjt pénzadományokat a nepáli földrengés túlélői, károsultjai javára:

Rovatok