Index Vakbarát Hírportál

Tanzániában hajtott végre kényszerleszállást Bill Clinton gépe

2015. április 30., csütörtök 06:34

Az egyik hajtómű leállása miatt Tanzániában, egy benzinkút közelében kellett letenniük a pilótáknak Bill Clinton volt amerikai elnök gépét, írja az MTi. A CBS első jelentésében kényszerleszállásról adott hírt, de a volt elnök tanácsadói közölték, hogy ez nem helytálló, a repülő szerintük "előre nem tervezett" leszállást hajtott végre. Mint közölték, csupán kisebb gondok akadtak a géppel.

A híradások szerint a Dash 7's turbópropelleres gép egy benzinkút közelében landolt Dodoma város közelében, miután leállt a négy hajtómű egyike. A CBS szerint senkinek sem esett baja, és a benzinkút szerelői hozták rendbe a gépet, amely a landolás után háromnegyed órával folytatni tudta útját.

A híradásokból nem derül ki, hogy pontosan mi hibásodott meg. Clinton gépe a Tanzánia középső részén fekvő Iranga városból az ország északi részén fekvő Manyara-tóhoz tartott. A volt elnök a Clinton-család alapítványa által finanszírozott projektek miatt kereste fel a kelet-afrikai országokat, Tanzánia után Kenyába, Libériába és Marokkóba látogat. 

Rovatok