Index Vakbarát Hírportál

Interpol-körözés alatt áll a Mandinernek nyilatkozó Markó Attila

2015. május 4., hétfő 13:44

Markó Attila lett a románok Hernádi Zsoltja. A román hatóságok ugyanis az Interpolon keresztül is körözik Markó Attilát, az RMDSZ volt parlamenti képviselőjét.

A Magyarországra menekült politikus előzetes letartóztatását a bukaresti legfelsőbb bíróság április 29-én rendelte el távollétében - írja a Kronika.ro.

A politikus és a bukaresti restitúciós hatóság kártérítési bizottságának másik hét volt tagja ellen március 9-én hivatali visszaélés gyanújával emelt vádat az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA). A vádirat szerint 85 millió euró kárt okoztak az államnak azáltal, hogy a piaci értéknél jelentősen magasabb kártérítéseket ítéltek meg a kommunizmus idején államosított ingatlanokért.

Markó Attila korábban a Kossuth Rádiónak úgy nyilatkozott, hogy Magyarországon akar új életet kezdeni, és azt reméli, hogy Budapest nem adja ki. Hétfőn pedig a Mandineren jelent meg vele egy interjú. Ebben a politikus azt állítja, hogy a nagy korrupcióellenes harcot kihasználva a román állam egy füst alatt a magyar politikai elitet is le akarja fejezni, az ingatlanok újraállamosításával pedig visszafordíthatják az erdélyi magyar – egyházi és civil – "terjeszkedést".

Rovatok