Index Vakbarát Hírportál

Pizzarendelésbe rejtette el a segélykérést a túszul ejtett nő

2015. május 6., szerda 13:06

Egy túszul ejtett floridai nő a pizzarendelést használta fel arra, hogy ráhívja a túszejtőre a rendőrséget. A Tampa-közeli Avon Parkban élő Cheryl Treadwayt a saját barátja tartotta sakkban egy méretes konyhakéssel, és így mentek el a közeli iskolába a nő gyerekéért, majd haza. Ethan Nickerson elvette Cheryl okostelefonját is, de a nőnek sikerült meggyőznie a férfit arról, hogy enni valamit csak kell, és legalább egy pizzarendelés erejéig adja vissza. 

Így is lett, a Pizza Hut appon keresztül elment a rendelés – ha valakit az ilyen részletek is érdekelnek: egy klasszikus, kézzel nyújtott tésztás pizza, pepperonival –, ami után Ethan vissza is vette a telefont. Csakhogy Cherylnek volt arra ideje, hogy a rendelés alatti szokásos „megjegyzés” rubrikába gyorsan beírja: 

911 hostage help!

Amiből a diszpécsereknek is lejött az üzenet: „Túszul ejtettek, hívják a rendőrséget!” Ki is hívták őket, és a házhoz látogató rendőr szembesült azzal, hogy itt valóban túszejtés esete forog fenn. A rendőrségnek sikerült meggyőzni a túszejtőt, hogy mindenki jobban jár, ha elengedi a nőt és a gyereket, és szépen feladja magát. Így oldotta meg egy pizzarendelés a túszdrámát.

(via ArsTechnica)

A nő talán ebből a reklámból vehette az ötletet, az idei Super Bowl alatt ment egy társadalmi célú hirdetés, aminek a szereplője a 911-et tárcsázza, de úgy tesz, mintha pizzát rendelne. A diszpécser először nem érti a hívást, de a nőnek sikerül kommunikálnia azt, hogy veszélyben van, és nem tud szabadon beszélni.

Ha önt vagy ismerősét, rokonát erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot, ami belföldről minden hálózaton keresztül ingyenes: 06-80-20-55-20

Rovatok