Index Vakbarát Hírportál

Nem rabolt bankot, csak kért a pénztárostól 150 ezer dollárt

2015. május 7., csütörtök 20:27

Dominyk Alfonseca végig ragaszkodott ahhoz, hogy ő nem rabolt bankot. A szó Bonnie és Clyde-i értelmében valóban nem tett ilyet, csak átadott egy fecnit a bankpénztárosnak, amire azt írta, hogy adjon át feltűnésmentesen, de rohadt gyorsan 150 ezer dollárt, és nem lesz baj. A pénztáros teljesítette a kérést, de Alfonseca tévedett: lett baj.

A 23 éves férfi a pénzkötegről és az üzenetről készített fotóit az Instagramon is megosztotta, ami egy bankrablótól nem tűnik okos húzásnak, pedig részben pont ez volt az akció lényege.

Itt az üzenet, amit Alfonseca odaadott a pénztárosnak azzal a rengeteg eszével:

„Most azonnal szükségem van 150 000 zöldhasúra. A rendőrség 3-4 perc alatt ideér, úgyhogy értékelném, ha csak egy perccel azután kapcsolná be a riasztót, hogy már leléptem. Gondoskodjon róla, hogy pénz ne robbanjon föl, miközben lelépek innen :)”

És itt a videó, ahol a bankpénztáros átadja Alfonsecának a pénzt:

A video posted by H.I.M. @homi_villain (@himandher91) on

Ez eddig nem több egy élőben előadott Woody Allen-jelenetnél, de Alfonseca bele tudott vinni még egy csavart az ügybe, amihez Allennek nem lett volna elég fantáziája. A rabló ugyanis azzal érvel, hogy ő nem is rabló, csak egy üzenetet adott át a pénztárosnak, arról meg nem ő tehet, hogy a nő szó nélkül kiadta a százötvenezret.

Nem fenyegettem meg. Ha megnézel a videón, láthatod, hogy egy sima póló volt rajtam. Se fegyver, se maszk, mégis azonnal átadta a pénzt. Nem akarom, hogy [a pénztáros] bajba kerüljön. Lehet, hogy hibát követett el. Lehet, hogy ő hibázott, nem én. [...] Minden relatív, vágod, nem? Attól függ, honnan nézed. Én csak elmondom, hogy mit miért csináltam, vágod? De ha igazságot akarnak szolgáltatni, csináljuk rendesen.

– mondta Alfonseca.

De mi az anyád úristenit képzeltél, minek fog látszani, ha bemész egy fenyegető üzenettel egy bankba, és elviszel 150 000 dollárt, te istenbarma? – kérdezhetné két pofon között egy gyengébb idegzetű vallatótiszt. A felháborodása érthető lenne, mert az kitalálhatatlan, hogy

Alfonseca az emberek agyába ültetett csipek és az ötlettolvaj Instagramosok miatt rabolt bankot.

Tudniillik az évek során Alfonsecának számtalan zseniális ötlete támadt, csak az emberek folyton ellopták ezeket az agyából. A gondolatolvasáshoz azokat „a csipeket vagy miket használták, amit az emberek agyába tesznek”, hogy aztán a lopott ötleteket az Instagramon osszák meg. Elképzelhető, hogy ezzel a sok hülyeséggel csak a kihallgatóit akarta megtéveszteni – azzal, hogy őrültnek tetteti magát –, de ha így van, akkor Alfonseca alighanem a világ legnagyobb trollja.

A bankrabló reméli, hogy a mostani akciójával jól megmutatta a gondolatrablóknak, hogy vele nem lehet kukoricázni, bár pontosan még ő se tudja, hogy mit kezdjen a régóta áhított hírnévvel. Mindenesetre úgy néz ki a dolog, hogy kapni fog egy csomó gondolkodási időt.

Rovatok