Index Vakbarát Hírportál

Bőröndben vitt át egy 8 éves gyereket a határon

2015. május 8., péntek 12:06

8 éves kisfiút találtak a spanyol–marokkói határon egy bőröndbe préselve – írja a Daily Mail. A fiú egy 19 éves marokkói nő poggyászába volt rejtve, aki feltűnően idegesen viselkedett, ezért röntgenfelvételt készítettek a bőröndjéről. A ceutai vámosok drogra gyanakodtak, ehelyett egy összekuporodott afrikai kisgyereket találtak. A spanyol Civil Gárda szóvivője szerint a fiú akár meg is fulladhatott volna. A bőrönd kinyitásakor állítólag csak annyit mondott:

Helló, a nevem Abou.

A rendőrség letartóztatta a 19 éves marokkói nőt, valamint az anyát, aki ideiglenes tartózkodási engedéllyel élt a Kanári-szigeteken, és a gyerek apját, egy elefántcsontparti férfit is. 

Spanyolországra egyre nagyobb migrációs nyomás nehezedik Afrika felől, különösen az afrikai kontinensen található két spanyol enklávé, Ceuta és Melilla felől próbálnak meg sokan az EU területére jutni. A hatóságok szerint 2014-ben 16 ezren próbáltak meg itt átjutni a határon, közülük nagyjából 5 ezernek sikerült is. Ez jelentős növekedés 2013-hoz képest, amikor 3 ezren juthattak be. 

Rovatok