Index Vakbarát Hírportál

Jackie Chan lett Szingapúr drogellenes nagykövete

2015. május 8., péntek 10:11

Jackie Chant nevezték ki Szingapúr drogellenes nagykövetévé. A színész az akciófilmsztár (titulus: MTI) 2009 óta dolgozik hasonló poszton Kínában, így rutinos drogellenes hírességnek számít.

Chan csütörtökön több száz diáknak tartott előadást diák előtt beszélt egy szingapúri egyetemen. Arra biztatta őket, hogy ne használjanak kábítószert, mert az ártani fog nekik és a családjuknak. Elmondta, milyen dühöt és szégyent érzett, amikor a fiáról kiderült, hogy drogozott.

Jaycee Chan hat hónapig volt börtönben drogokkal kapcsolatos bűncselekmények miatt. Miután kiszabadult, nyilvánosan kért bocsánatot a tetteiért. Az apja dühös volt, amikor megtudta, mi történt, és szégyenkezett a fia miatt, de, mint mondta, ez csak még elszántabbá tette.

Amikor fiatal voltam, sokféle kísértéssel kellett szembenéznem. 16 éves koromban kerültem szembe a drogokkal, titkos társaságokkal és a szerencsejátékkal. De emlékeztem arra, amit apám mondott: soha ne használj drogot, ne csatlakozz titkos társaságokhoz, és csak semmi szerencsejáték.

Jackie Chan 2004 óta dolgozik a UNICEF és a UNAIDS jószolgálati nagyköveteként. Támogatja a Wildaid természetvédelmi szervezet munkáját, és saját jótékonysági alapítványai is vannak.

Rovatok