Index Vakbarát Hírportál

Lezuhant egy diplomatákat szállító helikopter Pakisztánban

2015. május 8., péntek 10:39 | aznap frissítve

Legalább HAT ember, közte két külföldi diplomata meghalt pénteken egy katonai helikopter balesetében Pakisztán északkeleti, hegyvidéki részén – közölte a pakisztáni hadsereg alapján az MTI.

A diplomatákból és újságírókból álló küldöttség három helikopterrel a Himalája előhegységében lévő Gilgit-Baltisztán tartományba utazott, amikor az egyik légi jármű, 11 külföldivel és hat helybelivel a fedélzetén, leszállás közben egy iskolaépületnél a földnek csapódott.

A balesetben két pilóta és két vagy három külföldi életét vesztette, valamint 13-an szenvedtek különböző súlyosságú sérüléseket.

A hadsereg közlése szerint az egyik külföldi halálos áldozat a Pakisztánba akkreditált norvég, a másik a Fülöp-szigeteki nagykövet volt. Meghalt két nagykövetfeleség, a malajziai és az indonéziai nagykövet felesége is. A sérültek között van továbbá a holland, valamint a lengyel nagykövet.

A pakisztáni tálibok bejelentették, hogy ők lőtték le légelhárító rakétával a helikoptert, a célpont Navaz Sarif miniszterelnök volt, de ő nem azon utazott. Sarif később azt mondta, hogy a helikopter technikai hiba miatt zuhant le.

Egy szemtanú elmondta, hogy a helikopter-baleset következtében az iskola is kigyulladt. A baleset idején gyerekek is tartózkodtak az épületben.

Rovatok