Index Vakbarát Hírportál

14-en haltak meg a kabuli tűzpárbajban

2015. május 14., csütörtök 12:10

Tálib felkelők vállalták magukra azt a kabuli terrortámadást, melyben 14-en haltak meg, köztük 9 külföldi. Egy amerikai és négy indiai állampolgár halálát már megerősítették a hatóságok, írja az AP.

A támadás szerda este történt: a Park Palace Hotel éttermébe fegyveresek törtek be, ahol főként indiaiak és törökök ünnepséget tartottak. A rendőrség körülzárta az épületet, ahol egy csütörtök hajnalig tartó tűzpárbaj vette kezdetét. Afgán források szerint megalább 54 túszt megmentettek. Az afgán rendőrség szerint a támadókat megölték a rendőrök.

A halottak közt öt afgán (négy férfi és egy nő) is van, hét afgán sérültről szóltak jelentések. A Talibán szóvivője szerint a külföldiek jelenléte miatt támadtak az előkelő negyedben található vendégházra. A környéken az ENSZ-nek és egy külföldi kórháznak is vannak épületei.

Asraf Gáni afgán elnök jó kormányzásért felelős különmegbízottja, Ahmad Zia Maszúd a Khaama Press hírügynökség szerint azt mondta, a tálibok azért támadták meg a vendégházat, mert azt hitték, hogy ott lesz az indiai nagykövet is, és vele akartak végezni. Az MTI szerint különmegbízott csütörtökön meglátogatta a túszejtés helyszínét, ahol azt is közölte, hogy politikai indíttatású támadás történt.

Rovatok