Index Vakbarát Hírportál

Felfüggesztették Csíkszereda polgármesterét

2015. május 14., csütörtök 12:23

Jogerősen 30 napra házi őrizetbe helyezte a bíróság Csíkszereda polgármesterét, Ráduly Róbertet és egyik alpolgármesterét, Szőke Domokost, írja az MTI. Hargita megye prefektusa ezután felfüggesztette tisztségéből a két politikust. A döntés értelmében Antal Attila, a város másik alpolgármestere látja el a polgármesteri teendőket.

Ahogy azt április 30-án megírtuk, Ráduly Róbertet és Szőke Domokost Bukarestbe szállította a korrupcióellenes ügyészség (DNA), ahol többórás éjszakai kihallgatás után őrizetbe vették őket. Az ügyészek előzetes letartóztatásukat kérték a bukaresti törvényszéktől.

A polgármestert hivatali visszaéléssel, visszaélésre való felbujtással és összeférhetetlenséggel, az alpolgármestert hivatali visszaéléssel és okirathamisításra való felbujtással gyanúsítják. A román sajtó értesülései szerint viszont az ügyészek azzal gyanúsítják Rádulyt, hogy havi 3 millió forintnak megfelelő csúszópénzt kapott a parkolódíjak begyűjtésével foglalkozó cégtől, és 14 millió forintos kenőpénzt egy építőanyag-kereskedéssel foglalkozó cég építési engedélyének kiadásáért. Ráduly Bukarestbe szállítása előtt azt mondta, hogy „soha nem vettem el senkitől semmit”.

Csíkszereda alpolgármesterét szintén korrupció miatt vehették őrizetbe, állítólag a reális összeg 100-szorosáért ítélt oda egy zöldövezeti munkálatra szóló megbízást egy bukaresti cégnek.

Rovatok