Index Vakbarát Hírportál

Részeg titkosügynökök okoztak galibát Washingtonban

2015. május 14., csütörtök 17:40

Két amerikai titkosügynök egy kormányzati autót vezetve próbált intézkedni egy gyanús csomag ügyében, de a kelleténénél egy kicsivel többet ittak előtte egy munkatársuk búcsúbuliján, ezért botrány lett a dologból, írja a CBS.

Az esetről készült jelentés szerint a 27 éve a titkosszolgálatnak dolgozó veterán ügynök, Marc Conelly és fiatalabb társa, George Ogilvie "nem rendelkezett a megfelelő ítélőképességgel és nem mérte jól fel a helyzetet" amikor egész egyszerűen áthajtott egy éppen folyamatban lévő nyomozás helyszínén.

A két ügynök délután fél hatkor kezdett inni egy washingtoni ír kocsmában egy munkatársuk nyugdíjbavonulási buliján. Saját bevallásuk szerint Ogilvie két whiskey-t és egy kis sört ivott, Conolly pedig mindössze két sört. Ehhez képest amikor 10:45-kor elhagyták bárt, és a Fehér Házhoz hajtottak, hogy ott ellenőrizenek egy gyanús csomagot még a vezetés is alig ment Ogilvie-nak, aki a kormányzati  autóval fellökte a helyszín biztosítására kihelyezett bóját.

A helyszínen tartózkodó rendőrök szerint az autóban nem volt alkoholszag, de az ügynökök teljesen össze-vissza, értelmetlenül beszéltek. A rendőrök szondáztatás nélkül engedték tovább a két ügynököt, mert Conelly annyira magas beosztásban szolgált, hogy lényegében nem merték megkérni, fújjon egyet a szondába.

Conolly az eset után bejelentette, hogy visszavonul. Ogilvie, aki az asszisztense volt jelenleg kötelező fizetett szabadságon van.

Rovatok