Index Vakbarát Hírportál

Obamát fenyegette, letartóztatták

2015. május 17., vasárnap 21:51

Őrizetbe vettek egy férfit a Massachusetts állambeli Mansfieldben, mert azzal fenyegetőzött, hogy megöli AZ amerikai elnököt.

A rendőrség az elnök biztonságáért felelős titkosszolgálat (Secret Service) kérésére pénteken fogta el a férfit, aki mintegy másfél órán át megtagadta lakása elhagyását, és nem volt hajlandó  együttműködni a hatóságokkal. Ez elég volt ahhoz, hogy ráküldjék a kommandósokat és egy tárgyalási szakembert, aki végül sikerrel beszélte rá arra, hogy hagyja abba az emberkedést.

  A férfi, akinek a hatóságok egyelőre nem közlik a nevét, végül megadta magát. Annyit lehet csak tudni róla, hogy 26 éves, mentális problémái vannak és korábban is őrizetbe került már.    A lakását átvizsgáló tűzszerészek és tűzoltók sem veszélyes anyagokat, sem robbanóanyagokat nem találtak.

  Az amerikai szövetségi törvények szerint az amerikai elnök és alelnök halállal, elrablásával vagy testi sértésével való fenyegetése bírsággal és/vagy öt évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható bűncselekménynek számít.  Obama elnök egyes jelentések szerint évi háromezer halálos fenyegetést kap. Ezt a számot a titkosszolgálat illetékese egy korábbi kongresszusi meghallgatás során túlzásnak vélte, bár ezt nem közölte, valójában hány fenyegetést kap az elnök. A titkosszolgálat minden fenyegetést komolyan vesz és kivizsgál. (mti)

Rovatok