Index Vakbarát Hírportál

Mégsem öngyilkos lett a martonosi mészárló?

2015. május 18., hétfő 08:56

Hat emberrel végzett egy 55 éves férfi vasárnap délelőtt 10-kor egy szombati lakodalom másnapján, a szerb-magyar határhoz közel eső vajdasági Martonoson – írtuk vasárnap. Azóta úgy tűnik, végül mégsem öngyilkos lett az ámokfutó örömapa, hanem egy francia vendég végzett vele önvédelemből. A tragédiáról szóló beszámolókban még mindig sok az ellentmondásos információ.

Martonos  többségében magyarok lakta település a Vajdaságban, közel a magyar határhoz. 

A vőlegény apja a szerb lapok szerint ellenezte a fia esküvőjét, mert nem tetszett neki a 25 éves menyasszony, Bajtai Natália. Az örömapa a szombati lakodalomban sokat ivott, majd vasárnap, a lakodalom után lelőtte a menyasszonyt és szüleit, valamint a saját feleségét és annak szüleit. Fia nem volt a helyszínen a gyilkosság időpontjában – a Blikk információja szerint a garázsban volt dolga, később jött elő a lövések hangjára. A tragédia a magyarok lakta Martonoson és Oromon történt.

A Magyar Szó szerint a vérengző Rade Šefer egy franciaországi vendég, Emmanuel Danjon feleségét is megsebesítette. A francia férfi ezután elvette tőle az ámokfutótól a vadászpuskát, hogy megakadályozza a további vérontást. Nathalie Danjont a szabadkai kórházban ápolják. A lap úgy tudja, a házaspár kiskorú gyermeke is ott volt mellettük, akár őt is meggyilkolhatta volna Šefer, ha nem lép közbe a vendég.

Emmanuel Danjont a magyarkanizsai rendőrállomásra szállították. A Délmagyarország szerint a martonosiak azt mondják, a gyilkos családja paprikatermesztéssel foglalkozott, „dolgosak, szorgalmasak voltak, senki sem vette észre, hogy a családban bármilyen probléma lenne″.

A neten keringenek Facebook-posztok, melyeket még Rade Šefer a fiának írt a lagzi előtt. "Anya és apa csak egy van, becsöld, és szeresd őket, amíg csak lehet", szól az egyik kép felirata. A másik üzenet:

A barackpálinkát előkészítettem! Nem lesz belőle hiány. Jöhet a lagzi!

Az elkövető vadászattal és sportlövészettel is foglalkozott a Magyar Szó szerint. Tavaly tagja volt annak a zentai csapatnak, amely az Újvidéki Vásár kupa nevet viselő koronglövő versenyen az első helyen végzett.

Rovatok