Index Vakbarát Hírportál

Szitává lőtték egymást a kemény motorosok

2015. május 18., hétfő 06:26

Kilenc halálos áldozatot követelt a texasi Wacóban egy fegyveres összecsapás, amelyben a Sons of Anarchy legszebb pillanatait idézve legalább három amerikai motoros banda tagjai estek egymásnak - írja az MTI (persze sorozatreferencia nélkül)

A balhé egy Twin Peaks nevű étteremnél tört ki, ahol a hónapok óta egymásra fenekedő bandák között nem máson, mint egy parkolóhelyen robbant ki az összecsapás. A motoros-törzshelynek számító étterem egyébként inkább hasonlít az Alkonyattól pirkadatig Titty Twisterére, mint David Lynch cseresznyéspités kávézójára: az úri közönséget ugyanis félmeztelen picérnők szolgálják ki.

A parkolóhelyekért folytatott szócsatában gyorsan elcsattant pár pofon, mire előkerültek az üresüvegek, furkósbotok, láncok és kések, majd a lőfegyverek. Az egész komoly mészárlásba fordult, melybe a megerősített egységekkel jelen lévő rendőrök is bekapcsolódtak: több motorost is ők lőttek le (arról nem tudni, hogy halálos lövésekkel). Az apróbb csetepatékhoz hozzászokott környékbeli lakosok körében pánik tört ki.

A kilenc halott mellett 18 sebesültet kellett szúrt és lőtt sebekkel kórházba szállítani. 

Waco egyébként elég kemény hely, 1993-ban itt sáncolta el magát David Koresh egy adventista szekta élén, és amikor fegyverek után szimatoló nyomozók kopogtattak a Kármel hegy névre keresztelt erődjük ajtaján, elszabadult a pokol. Először csak pár nyomozó és szektatag halt meg a lövöldözésben, de utána 51 napon át nem sikerült kifüstölni a szektásokat, és amikor az FBI könnygázt vetett be, akkor Koresh 76 hívével együtt magára gyújtotta az épületet. 

Rovatok