Index Vakbarát Hírportál

32 magyart evakuáltak Jemenből

2015. május 23., szombat 12:02

32 magyar állampolgárt és azok több közeli hozzátartozóját evakuálták Jemenből, az ott kialakult válsághelyzet miatt, derül ki a Külgazdasági és Külügyminisztérium közleményéből. Az evakuálásban komoly szerepe volt Yousif Ahmed Yousif Eltaynak, Magyarország tiszteletbeli szudáni konzuljának is, írják. A kimenekítés során a családok előbb Kartúmba, majd Magyarországra érkeztek.

„Eltay úr aki 2011 óra tölti be a tiszteletbeli konzuli tisztséget, komoly támogatást jelentett a nehéz helyzetbe került családok számára. A szervezési és operatív feladatokon túl, saját költségén vállalta a magyar állampolgárok és hozzátartozóik elhelyezését, illetve ellátását a szudáni tartózkodásuk alatt. Ezzel nem csupán anyagi terhektől kímélte meg az evakuált állampolgárokat, de segítségével és áldozatvállalásával messze túlmutatott a tisztségéből származó kötelezettségeken" − írja a minisztérium.

Köszönetképpen „Szijjártó Péter Külgazdasági és Külügyminiszter tiszteletbeli főkonzullá lépteti elő Yousif Ahmed Yousif Eltay urat".

Rovatok