Index Vakbarát Hírportál

Juncker már fojtogatott is politikust

2015. május 23., szombat 00:34 | aznap frissítve

Aki azt gondolná, hogy Jean-Claude Juncker egyedül Orbán Viktort akarta megalázni a pofonnal, annak jó hírünk van: az Európai Bizottság elnöke csinált már ennél durvább dolgot is hivatalos találkozón.

2012 márciusában például viccből úgy tett, mintha fojtogatná a spanyol pénzügyminisztert, ekkor született ez a szürreális kép:

Egyszer pedig az osztrák kancellárt vágta fejbe a jegyzeteivel:

Nála a pofozkodás nem ritka, ebben az áprilisi videóban egy spanyol klímabiztos arcát ütögeti. 

Ezen a nem hivatalos Juncker-twitteren találtuk ezt a fotót, amin úgy tűnik, volt vetélytársa, David Cameron felé is integetett már fenyegetően, de ő kivédte:

I tried to slap Mr. Cameron on the face, but he tried to turn it into a high-five for the cameras. pic.twitter.com/x6YLacx3iC

— Jean-Claude Juncker (@Juncker_JC) 2014. július 17.

Alkoholproblémák 

Juncker extrém viselkedésére létezik egy ésszerű magyarázat: azt mondják róla, hogy iszik. 

Ebben a 2014 júniusi Telegraph-cikkben a legmagasabb szinten is amiatt aggódtak, hogy Juncker alkoholista életmódja rossz hatással lesz majd az EU működésére. A cikkben azt állítják róla, hogy konyakot szokott reggelizni.

Az angol sajtó nem bánik vele kesztyűs kézzel, hiszen David Cameron nagy ellenfele volt. A Times is Juncker részeg kirohanásairól cikkezett: amikor még Luxemburg miniszterelnöke volt, állítólag csúnyán beszélt, hulla részeg volt és agresszív volt egy hivatalos megbeszélésen.

A Wort.lu cikke szerint Juncker erős dohányos és kemény alkoholista hírében áll, ráadásul a füst- és italmentes Eurogroup-gyűléseken nem mindig tartja be ezeket a szabályokat. 

A súlyos alkoholproblémákról tavaly a Der Spiegel is cikkezett.

Rovatok