Index Vakbarát Hírportál

Több mint ezren meghaltak az indiai hőségben

2015. május 28., csütörtök 14:40

India déli részén néhol közel 50 fokos hőség tombol, eddig legkevesebb ezer ember esett áldozatul az elviselhetetlen hőhullámnak, írja az MTI. 

A meteorológusok szerint a hőhullámot az eső hiánya okozza, és már aszály is fenyegeti a legforróbb területeket. A monszun várhatóan május végére érkezik meg India déli államába, Keralába, hogy azután végigsöpörjön az egész szubkontinensen.

Évente százak halnak meg a hőség következtében Indiában, az áldozatok túlnyomó többsége a szegények közül kerül ki. A hőség sújtotta térségben a hatóságok azt javasolják az embereknek, hogy nappal lehetőleg ne menjenek ki az utcára, hanem maradjanak otthon, ezt azonban sokan nem engedhetik meg maguknak.

A hőség miatt korábban Delhiben volt, hogy az utak megolvadtak. Szerda éjjel is 35-37 fok volt Delhiben. A CNN tudósítója ennek ellenére arról számolt be, hogy sok hajléktalan így is kénytelen az utcán aludni.

Az embereket arra kérik, használjanak napernyőt, hordjanak turbánt vagy sapkát, igyanak sok vizet és ne menjenek 11 és délután 4 között a szabad levegőre.

Rovatok