Index Vakbarát Hírportál

Elhagyta gyerekeit, hogy az Iszlám Államhoz csatlakozzon

2015. május 29., péntek 12:17

Elkaptak 12 ausztrál nőt, akik az Iszlám Államhoz akartak csatlakozni, írja az ausztrál rendőrség bejelentésére hivatkozva az MTI. Az ausztrál sajtó korábban cikkezett egy nőről, aki gyerekeit hátrahagyva utazott el Szíriába, hogy a dzsihadistákhoz csatlakozzon.

A rendőrök szerint az Iszlám Állam propagandistái az internetes közösségi oldalakon keresztül toboroz nőket a soraiba, akikkel elhitetik, hogy komoly szerepet kaphatnak a kalifátusban.

Úgy véljük, hogy a fiatal nők romantikus vágyálmokat kergetnek azzal az élettel kapcsolatban, amely a konfliktus sújtotta területen vár rájuk. A már ott tartózkodó férfiak azt mondhatják a fiatal nőknek: gyertek, fontos szerepet kaphattok a kalifátusban, dzsihadista gyerekeknek adhattok életet, hozzájárulhattok az Iszlám Állam gyarapodásához

- mondta Tracy Linford, Victoria állam rendőrségének parancsnokhelyettese.

Ahogy azt korábban megírtuk, a nőkre viszont egyáltalán nem romantikus élmények várnak a dzsihadisták uralta tartományokban. Gyakorlatilag fogságban élnek, a katonák pedig szexrabszolgaként tekintenek rájuk. Gyakran arra kényszerítik őket, hogy férjhez menjenek egy fegyvereshez, akinek gyermeket kell szülniük, hogy így erősítsék a dzsihadista szervezetet, akik nem egyszer kisgyerekeket is harcba visznek.

Rovatok