Index Vakbarát Hírportál

Hillary Clintonnak új kihívója akadt

2015. május 31., vasárnap 07:38

Martin O'Malley egykori marylandi kormányzó szombaton bejelentette, hogy ő is indul az amerikai demokrata párt elnökjelöltségért - írja az MTI. Az amerikai elnökjelöltségért folyó versenyben egyelőre Hillary Clinton tűnik a legesélyesebbnek.

O'Malley több száz ember előtt tartott beszédet Baltimore-ban, ahol 1999 és 2007 között polgármester volt. Elmondta, hogy megmérkőzik Clintonnal és a független Bernie Sandersszel a párton belüli elnökjelöltségért. Ezután az amerikai álom újjáépítéséről, a középosztály védelméről és az emberek életszínvonala közti kirívó különbségek megszüntetéséről beszélt.

„Az amerikaiak hetven százalékának nem emelkedett vagy csökkent a jövedelme az elmúlt tizenkét évben” – mondta O'Malley. Szerinte az amerikai kormánynak megfelelő foglalkoztatás- és bérpolitikára lenne szüksége, mert csak így biztosítható, hogy a családok az egyre több és egyre keményebb munkájukért cserébe több pénzt kapjanak.

O'Malley ezután a gazdagokat és hatalmasokat ostorozta, mert az általuk kiépített gazdasági rendszer az út szélén hagyná az emberek nagy részét.

Nem szabad megengedni, hogy a lehetőségek hazája az egyenlőtlenségek hazájává változzék.

Rovatok