Index Vakbarát Hírportál

Kussolj, te muszlim, úgyis fegyvernek használnád

2015. június 1., hétfő 11:35

Tahera Ahmad, a chicagói Northwestern egyetem muszlim lelkészének története cunamiként terjed a Facebookon, pedig elsőre nem hangzik túl érdekesnek, hogy a nő többszöri kérése ellenére

felbontották a diétás kóláját a repülőn.

Mert mi történik, ha felbontatlan üdítőt kér az ember egy repülőn? A stewardess arra hivatkozott a Guardian szerint, hogy a United Airlines járatain csak felbontva adják oda az utaskísérők, mert elvileg felbontatlanul fegyverként is használható a doboz.

Ahmad azt állítja, a stewardess nem volt hajlandó felbontatlan üdítőt adni neki, majd ezek után a mellette ülő, nem muszlim férfinak gond nélkül adtak egy felbontatlan dobozos sört.

„Kussolj bazmeg, te muszlim”, „Úgyis fegyvernek használnád” – szóltak közbe a nő posztja szerint a segítőkész utasok, amikor Ahmad tiltakozni kezdett.

A United Airlines szóvivője elmondta: megpróbálták felvenni a nővel a kapcsolatot, hogy „világosabban átlássák, mi történt pontosan a járaton”. A nő a Guardian kérdéseire sem reagált, de a Chicago Sun-Times-nak azt mondta, a légiutaskísérő végül elnézést kért tőle a maga és a rasszista utas nevében.

A neten közben széles körben terjed a United elleni bojkott az eset miatt felháborodott utasok körében:

I will not be flying #UnitedAirlines ever again until they learn how to not discriminate. #unitedfortahera

— ariba (@beebee313) 2015. Május 30.

Rovatok