Index Vakbarát Hírportál

Bevándorlók táborait számolták fel a francia rendőrök

2015. június 2., kedd 14:30

Három, bevándorlók lakta tábort számolt fel a francia rendőrség kedden hajnalban, írja az MTI.

Párizs északi részén, a La Chapelle metrómegálló környékén hónapok óta mintegy 350, elsősorban szudáni menekült vert sátort, akik szörnyű higiéniai körülmények között éltek. A bevándorlókat átszállították egy Párizs közeli átmeneti szálláshelyre, ahol kiderült, hogy csak a felük kér menekültstátuszt Franciaországban, a többiek Nagy-Britanniába vagy a skandináv országokba szeretnének továbbmenni.

Néhány órával később Calais kikötővárosban is felszámoltak két illegális sátortábort, ahol 140-en éltek. A kikötőváros a Szíriából, Afganisztánból, Szudánból és Irakból érkezők első számú célpontja, innen kompon vagy a csalagúton akarnak továbbutazni Nagy-Britanniába. A hatóságok szerint mintegy 2500-an élnek sátrakban a környéken, hétfőn az egyik táborhelyen 2-300 ember verekedett össze, 14 embert kórházba kellett szállítani. 

Idén január elseje és május 21-e között a hatóságok 18 ezer illegális bevándorlót tartóztattak fel Nagy-Britannia felé tartó kamionokban - ez kétszer annyi, mint tavaly ugyanekkor, és négyszerese a 2013 első öt hónapjában feltartóztatott külföldieknek.

Rovatok