Index Vakbarát Hírportál

Inkább a nevét változtatta meg, mint a repjegyét

2015. június 5., péntek 21:45

Egy angol fiú megváltoztatta a nevét és csináltatott magának egy új útlevelet, hogy ne kelljen kifizetnie a jegyátíratási felárat. Most úgy hívják, mint Batmant, de legalább megspórolt 100 fontot.

A srácot életének első 19 évében Adam Armstrongnak hívták, de a barátnője mostohaapja ezzel nem igazán volt tisztában, úgyhogy a fiú Facebook oldalán nézte meg gyorsan, hogy is hívják az aktuális pasit, mielőtt lefoglalt volna néhány ajándékjegyet Ibizára. Talán régen látott szuperhősöket, mindenesetre nem jött rá, hogy Adam csak viccből nevezte magát a fácsén Adam Westnek, a hatvanas évek klasszikus Batman színésze után.

Amikor a fiú megkapta a jegyét, már hiába jelezte a Ryanairnél, hogy hogy rossz névre van kiállítva a jegy, a telefon másik végén úgy széttárták a kezüket, hogy leesett a kagyló, és mondták, hogy ennek akkor most 220 font adminisztrációs díja lesz.

Csak annyit kellett volna tenniük, hogy nyomogatják a backspace-t a klaviatúrájukon, erre 220 fontra akarnak levágni?

— háborgott a a magát újabban egész utasbarátnak mutató fapados hozzáállásán Adam, aztán eszébe jutott egy olcsóbb megoldás.

A fb után most már hivatalosan is Westre változtatta a vezetéknevét, ez Nagy-Britanniában ingyen van, aztán elautókázott Manchesterből Liverpoolba, és csináltatott magának egy új útlevelet az új nevére. Ez ugyan már 103 fontba fájt, de még így is megspórolta a Ryanair által kért pénz felét.

Adam Armstrong West a Guardian cikke szerint nagyon büszke rá, hogy ilyen rafináltan kicselezte a smucig íreket, és most másokat is arra buzdít, hogy keressenek kiskapukat a fogyasztóellenes rendszerben.

No pasarán! Egyébként ismerek egy Szabó A Bunkó Hektor nevű embert, Facebookon haverom. Nemsokára megy nyaralni Ibizára, viszi a sóletkonzerveket, tuti, hogy őt nem húzzák le semmivel.

 
 
 

Rovatok