Index Vakbarát Hírportál

Öt magyar fogtak el Bécsben az évtized pénzhamisítási ügyében

2015. június 5., péntek 18:09

Közel háromszázezer euró névértékű hamis pénzt foglaltak le és hat embert, köztük öt magyart vettek őrizetbe pénteken az osztrák hatóságok. Az osztrák hírügynökség szerint az euró 2002-es bevezetése óta ez az egyik legnagyobb hamispénz-fogás az országban — írja az MTI.

A bűnbanda 37 éves burgenlandi tagja egy bécsi kávéházban 150 ezer euróért kínálta eladásra a bankjegyeket egy érdeklődőnek, aki azonban a rendőrséghez fordult. Ezután már álruhás rendőrök is megjelentek a bankjegyek megbeszélt átadásánál a bécsi Montecuccoli téren.

Az eladót akkor fogták el, amikor a lakásába vezette a férfit, hogy átadja a 292 ezres névértékű hamis eurót. Nem sokkal később a haszon elosztására megérkezett a lakásba három férfi és két nő is — mind az öten magyarok. Őket is őrizetbe vették, köztük van a pénzhamisítás feltételezett kitervelője, egy 43 éves, Bük közelében élő magyar férfi is.

A bécsi rendőrségnél egyelőre nem tudják, hol állították elő a hamis pénzt, a nyomozást az Interpolon keresztül Magyarországra is kiterjesztették.

Rovatok