Index Vakbarát Hírportál

Örökre eltiltották a rasszista igazgatónőt

2015. június 12., péntek 19:47

Kirúgták egy essexi általános iskola igazgatónőjét, miután kiderült, hogy folyamatos rasszista és lealacsonyító viselkedésével zaklatta az iskola közösségét. A legtöbbet a muszlim beosztottak kapták, de Anupe Hanch haragjából kijutott a szülőknek és a gyerekeknek is.

A pénteken megjelent vizsgálati jelentés számos tanút idéz az igazgatónő megalázó viselkedésének alátámasztására. A vallomásaik szerint például azért akadt ki a "kibaszott muszlimokra", mert azok szabadnapot akartak kivenni az iszlám áldozati ünnepre. Máskor a tanári életrajzok között válogatva jegyezte meg, hogy

ha még ennél is több muszlim lenne nálunk, úgy néznénk ki, mint az Al-Jazeera.

Az egyik tanú szerint Hanch egy alkalommal ribancként hivatkozott két anyukára, egy másik vallomás szerint pedig egy kollégájáról azt mondta, "úgy néz ki, mint egy lengyel kurva". Egyszer pedig egy speciális nevelési igényű tanulótól azt kérdezte, hogy "pedofillá akar-e válni", illetve hogy "szereti-e nők mellét fogdosni".

Hanch tagadta a vádakat, és a neki tulajdonított mondatok szerinte szembe mennek mindennel, amiben valójában hisz. A jelentés azonban egyértelműnek találta a helyzetet, és örök életre eltiltotta a nőt az iskolai munkától.

Rovatok