Index Vakbarát Hírportál

Strauss-Kahn nem bulizott prostikkal

2015. június 12., péntek 13:20

Felmentették Dominique Strauss-Kahnt a vád alól, amely szerint bűncselekményt követett volna el a prostituáltakkal tartott szexpartikon. Az IMF volt elnökének felmentését javasolta az ügyész is, bizonyítékok hiányára hivatkozva – írta a Reuters.

A Lille-i bíróság döntése sovány vigasz a 66 éves politikusnak, aki négy éve a New York-i Sofitel hoteljében történt erőszakoskodása miatt kényszerült lemondásra és így lenullázódtak esélyei arra, hogy Franciaország elnöke lehessen, noha DSK-nak is becézett politikus tűnt Nicolas Sarkozy legerősebb kihívójának. Abban az ügyben bíróságon kívül született megegyezés.

Strauss-Kahn nem titkolta, hogy részt vett a Brüsszelben, Washingtonban 2008 és 2011 között szervezett partikon, ahol „szüksége volt a feltöltődésre” miután a „világ megmentésére” koncentráló munkája sok feszültséget okozott.

A partikon ügyvédek, rendőrtisztek, üzletemberek is részt vettek. Az azonban nem volt bizonyítható, hogy ezeken az összejöveteleken bűncselekmények történtek volna. Azt ugyanis állítása szerint nem tudta, hogy fizetett prostituáltak szolgáltatták a feltöltődést. DSK úgy tudta, egyszerűen szabados nőkkel mulat – írta a Guardian. Ezen nem változtatott két prostituált vallomása sem. Igaz, a nők elismerték, hogy a helyszínen a DSK-val nem közölték, hogy ők nem jókedvükben, hanem pénzért vesznek részt a partikon.

Rovatok