Index Vakbarát Hírportál

Három évet kaphat a bakui gázoló

2015. június 14., vasárnap 09:44

Három év börtönt kaphat az a buszsofőr, aki az osztrák szinkronúszó csapat három tagját ütötte el az I. Európa Játékok sportolói falujában nem sokkal a sportrendezvény hivatalos megnyitója előtt.

A dermesztő felvételeken (18+) látható, hogy a busz lényegében fékezés nélkül hajt bele a már messziről is jól látható osztrák szinkronúszó csoportba. Hárman sérültek meg, egyikük nagyon súlyosan, mesterséges kómában tartják. A  15 éves Vanessa Sahinovic nak több csontja is eltört, és az orvosok szerint további operációkra van szüksége.

Az azeri hatóságok őrizetbe vették a hivatalos személyek szállítására szolgáló shuttle-busz vezetőjét, akit a  közlekedési szabályok megsértésével vádolnak, és azt is vizsgálják, hogy ittas volt-e, amikor elütötte a versenyzőket.

Az első hírek szerint a balesetet a gázpedál beragadása is okozhatta, így folyamatban van a buszokat rendelkezésre bocsátó cég felelősségének vizsgálata is – írta a Newsru.com. Emellett a céget azért is kérdőre vonhatják, mert nem gondoskodott megfelelő képesítésű sofőrök alkalmazásáról.

Rovatok