Index Vakbarát Hírportál

Vadállatok kószálnak Tbilisziben a vihar után

2015. június 14., vasárnap 09:04

Hatalmas esőzés utáni áradás pusztított vasárnapra virradóan Tbilisziben, ahol legalább hét, de egyes hírek szerint tíz ember is életét vesztette a lezúdoló vízben. További eltűnteket helikopterekkel is keresnek.

Hárman a grúz főváros állatkertjében vesztették életüket, mindhárman az intézmény dolgozói voltak.

Az állatkertből a tomboló jégesőben és áradásban 13 farkas, hat tigris, hat oroszlán, hét medve is elszabadult, az egyik lakótelepen egy fekete párducot láttak.

értesült a Lifenews.ru.

A város egyik utcáján a helyiek egy vizilovat próbáltak visszaterelni a szállása felé. Az állatot később a belvárosban altatólövedékkel ártalmatlanították – írta a BBC.

Az esővíz lakóházakba és pincékbe is bezúdult, ezért is félő, hogy az áldozatok száma jóval magasabb is lehet.

Enyhe zápornak indult

„A tegnap özönvíz egy enyhe záporként indult, de gyakorlatilag feje tetejére állította az egész város. Minket is út közben kapott el a vihar. Az utcákon patakokban folyt le a víz, autók akadtak el, ragadtak be a vízátfolyásokba” – írta egy olvasónk.

Az állatkert területén gyakorlatilag egy új tó keletkezett, melyet kívülről az útról is látni lehetett.

Az étterem is, ahova vacsorázni tartottunk beázott, egy részét le kellett zárni a vendégek elől. Az út menti boltokat is elöntötte a víz, melyet az alkalmazottak folyamatosan próbáltak kisöpörni. 

A rendőrök két óra tömény esőzést követően elkezdték lezárni a veszélyesebb részeket, így csak nagy kerülővel lehetett mozogni a városban. 

„Reggelre így első látásra helyreállt a közlekedés. A buszok járnak, járókelők vannak az utcákon és a boltok is üzemelnek. Több helyi barátunk is mondta, hogy több utat elmosott a víz.”

A kormányfő, Irakli Garibasvili rendkívüli koordinációs csoportot hozott létre, hogy az 1,2 milliós főváros anyagi és emberi veszteségeit mielőbb felmérjék.  

Árvíz Tbilisziben

Rovatok