Index Vakbarát Hírportál

Magyar kamionsofőrt tartóztattak le Angliában

2015. június 15., hétfő 11:17

51 embert talált a kelet-angliai kikötővárosban, a North Lincolnshire-i Killingholme-ban a brit határőrség egy magyar kamionban, írja a BBC. 

A migránsok közül egy terhes nőt kórházba szállítottak, a kamion magyar sofőrjét embercsempészet gyanúja miatt letartóztatták. Négy mentőautó és öt rendőrautó vonult ki a helyszínre. 

A Scunthorpe Telegraph úgy tudja, albán migránsokat találtak a kamionban. A hatóságok vizsgálják, hogy jutottak be az Egyesült Királyságba.

A kamionforgalmat nem tartotta fel az eset a lap szerint, mely úgy tudja: a kamion egy teherhajón érkezett Killingholme-ba vasárnap.

A La Manche csatorna túloldalán, Calais-ban uralkodó állapotokat felmérve egyáltalán nem biztos, hogy önszántából csempészte be a magyar sofőr a migránsokat. A Kamionok a nagyvilágból csoportba posztolt képeken és kommenteken látszik, hogy migránsok tömege veszi körül a várakozó kamionokat.

Képünk illusztráció.

„Az én pótomat is kinyitották, az árun töltötték ki a dühüket, mert nem fértek fel. Túl magas volt a rakomány! Közben cigit kérnek és pofátlanul vigyorognak! Hamar gyilkos hangulatba hoznak bennünket! Mindezt úgy, hogy legalább 100 rendőr terelte őket kifelé a kikötőtől! Egyet se tudok sajnálni!″ – írta egy kamionsofőr. 

Behajtogatják a tükreidet, szétvágják a ponyvát, ha olyan áru ami vihető el is viszik. Ha nem tud felszállni, akkor bosszút áll a kocsin. És te csak ülsz a fülkébe és imádkozol hogy induljon meg a sor és érj le legalább a körforgalomba.

– írta egy másik kommentelő.

Rovatok