Index Vakbarát Hírportál

Donald Trump nem viccelt, indul az amerikai elnökválasztáson

2015. június 16., kedd 18:43

„Hivatalosan is indulok az amerikai elnökválasztáson, együtt pedig újra naggyá tesszük az országunkat" – mondta az Egyesült Államok egyik legismertebb üzletembere, Donald Trump a New York-i Trump Towersben. A jelöltségének bejelentésekor már rögtön neki is ment a saját indulását hétfőn hivatalossá tevő Jeb Bush volt floridai kormányzónak és Marco Rubio floridai szenátornak is.

A BBC szerint azt mondta, hogy a vagyona is lehetővé tenné, hogy hatékony elnök legyen. Trumpnak már van kampánycsapata a korán előválasztó államokban, emellé pedig ott van 8,5 milliárd dolláros vagyona is, amivel felrázhatja az egyébként is népes republikánus mezőnyt.

Indulása nem mellesleg azért is fontos lehet, mert a rekordszámú induló között benne lehet a legerősebb tízben, így odakerülhet a tévévitákra is, esetleg a magyar származású George Pataki volt New York-i kormányzót, vagy Rick Santorum volt pennsylvaniai szenátort elütve a lehetőségtől.

Trump manapság már inkább a botrányai és celebkedése, mint az üzleti sikerei miatt kerül a hírekbe. Az elnöki ambíciókat dédelgető milliárdos már többször is belengette korábban indulását, azonban azokból akkor nem lett semmi.

Rovatok