Index Vakbarát Hírportál

Megbénította az Anonymous a kanadai kormány weblapjait

2015. június 18., csütörtök 06:41 | aznap frissítve

Hackerek támadása bénította meg szerdán órákon át a kanadai kormány több weboldalát. Akciójával az Anonymous csoport az ország új terrorellenes törvénye ellen akart tiltakozni.

A hackerek támadták a kanadai szenátus, az ipari és a közmunka minisztérium internetes oldalait, valamint a kormányzati ügyfélszolgálati oldalakat.

"Megerősíthetem, hogy kibertámadást intéztek a kormányzati honlapok ellen" - írta Twitter-fiókjában Tony Clement, a Kincstári Tanács elnöke.

A támadást az Anonymous internetes kalózcsoport vállalta. Akciójával az új terrorellenes törvény ellen tiltakozott, amely jelentősen kiszélesítette a kanadai titkosszolgálatok jogköreit, mindenfajta független felügyelet nélkül.

A C-51-es törvény az Anonymous hackerei szerint sérti a kanadaiak szabadságjogait, s emellett "a kisebbségi csoportok és másként gondolkodók ellen irányul".

"Kiárusíthatják-e a magánéletünket a biztonság nevében?" - kérdezte egy elektronikusan eltorzított hang az Anonymous-csoport által a közösségi oldalakra feltett video-üzenetben.

Rovatok