Index Vakbarát Hírportál

Holtan találták a hegyekben a Fehér Ház volt főszakácsát

2015. június 22., hétfő 14:35 | aznap frissítve

Holtan találták a Fehér Ház korábbi főszakácsát, Walter Scheibet, aki egyedül túrázott az új-mexikói Taosban. A 61 éves férfi több mint egy hete tűnt el a hegyekben.

Scheib Bill Clinton és George W. Bush elnöksége idején 1994 és 2005 között szolgált a Fehér Házban. Állását jelentős részben személyesen Hillary Clinton, akkori first ladynek köszönhette, olvasható  Scheib honlapján .  

A Fox News szerint Scheib holttestét egy folyóban találták meg egy túraútvonal közelében a taosi Ski-völgyben. Az új-mexikói rendőrség közlése szerint a holttestet 1,7 mérföldre találták meg a  Yerba-kanyon parkolójától, ahol Scheib az autóját hagyta. 

Scheib nem sokkal ezelőtt költözött arra a környékre, ahol most túra közben eltűnt. A rendőrség szerint senkit nem értesített arról, hogy túrázni megy. Június 13-án ment el a hegyekbe. A barátnője már másnap bejelentette eltűnését. 

A férfi telefonjának utolsó cellainformációi szerint Scheib június 13-án 15 óra körül a Yerba-kanyonon végighúzódó 4 mérföldes ösvény legmagasabb pontja közelében járt. A rendőrség szerint Scheib végül nem érte el csúcsot. Ebben az időben hóvihar tört ki, és innentől több jelet már nem adott a mobilja.   

Rovatok