Index Vakbarát Hírportál

Bejelentkeztek magyarok Szúszából

2015. június 26., péntek 18:44 | nyolc éve frissítve

"A barátnőmmel Szúsza egyik négycsillagos szállodájában vagyunk jelenleg is" - írja Zoltán a 28 halálos áldozattal járó tunéziai tragédia helyszínéről.

"Amikor az eset történt, mi is kint voltunk a tengerparton, de csak a mentők szirénázását hallottuk, semmi mást. Nem is sejtettük, hogy mi történhetett, mentünk ebédelni. Ebédnél más magyarokhoz sikerült leülnünk, és ott hallottuk, hogy valami lövöldözésről beszélnek. Utána néztük meg a híreket és szembesültünk a történtekkel, amik szállodánktól 4-5 km-re történtek" - mesélte.

Gyorsan kimentek a strandon hagyott cuccaikért, és jöttek be a hotel központi bárjába, ahol már rengeteg ember a telefonját, laptopját nyomkodva bámult egymásra értetlenkedve. "Az eddigi csodálatos nyaralás úgy néz ki szomorúan zárul. Hála Istennek holnap délután indul a repülőgépünk haza" - számolt be Zoltán.

Mindenki haza akar menni

Gabriella Szúszában dolgozik egy szállodában, onnan írt nekünk. "Nagy a készültség, rendőrök, katonák, helikopterek a tenger felett. A mi szállodánkba két busszal szállították át turistákat. Egész délután szinte az összes vendég a híreket olvasta, telefonált, senki nem volt a parton és a medencéknél is csak egy-két ember lézengett. Az egész management járta a hotelt, és próbálta megnyugtatni az embereket. Nagyon látszik rajtuk, hogy aggódnak ... ahogyan én is" - jelentette a helyszínről.

A szállodából nem megy ki senki, nem is engednék őket. "Mindenki aggódik, azt kérdezik, mi lesz és mikor lehet hazamenni. Próbálják titkolni a gyerekek elől. Mindenki haza akar menni, hiába két hétre jött, és még csak pár napja van itt" - meséli Gabriella.

Ön is Tunéziában nyaral, közel Szúszához? Küldjön levelet az ugyelet@mail.index.hu emailcímre, és írja meg, mit tapasztal!

Rovatok