Index Vakbarát Hírportál

100 ezer dollárt utasítottak vissza a cserkészek mert transzfób volt az adományozó

2015. június 30., kedd 20:55

Egy 100 ezer dolláros adományt utasított vissza egy nyugat-washingtoni lány cserkészcsapat, mivel az adományozó kikötte, hogy a pénzből nem lehet transznemű lányokat támogatni, ők pedig senkit nem akarnak kizárni a cserkészetből, írja a Washington Post.

"A cserkészet mindenkié, és minden kislány esélyt kell adni arra, hogy cserkész lehessen, ha erre vágyik" - mondta a csapat vezetője, Megan Ferland. A cserkészek ritkán kapnak ekkora adományt, és egy ekkora összeg visszautasítása nem volt könnyű döntés. Ferland azt mondta, az éves költségvetésük harmada a 100 ezer dollár, ezért most a visszautasított összeget megpróbálják máshogy pótolni: kampányt indítottak az egyik közösségi finanszírozási oldalon.

Az IndeGoGo-n egy nap alatt össze is gyűlt több mint 100 ezer dollár, és ezt akár transznemű kislányokra is költhetik. Ferland már akkor is kiállt a transznemű gyerekek mellett, amikor egy denveri visszautasította egy transznemű kislány jelentkezését. Ferland akkor kijelentette, hogy ha az ő csapatában odahozza a szülő a lányát, és azt mondja, hogy szeretné, ha gyereke részt venne a foglalkozásákon ő nem fogja leellenőrizni a gyerek nemét.

Rovatok